Beeldhouwer Guy Janssen - Hoevenen

Guy Janssen in de media

Guy Janssen maakt beelden die een synthetisch karakter bezitten, met een gevoelsstemming, die steeds dezelfde blijft en een eenheid vormt. Wanneer deze beelden volkomen abstract zijn en de gevoelsstemming dus geheel ontbreekt, zijn ze op zijn minst uitgesproken synthetisch of met een onmiskenbare betekenis geladen. Er is steeds een symbolische inhoud aanwezig waarop in het beeld gezinspeeld wordt. Bij Guy Janssen valt dit samen met geboorte, leven en dood, ...

Hij zoekt niet naar het lelijke, ziekelijke, groteske, onbegrijpelijke of het banale. Schoonheid komt de toeschouwer tegemoet. Hij zoekt naar de zin van het beeld en het hiermee verbonden gevoel en doet alle moeite om die door te geven. Deze beelden laten ons niet koud of jagen ons geen schrik aan door het paradoxale. Hij probeert baas te worden over de elementen van het beeld maar wordt er niet door opgeslokt. Zuiver formeel overheerst het karakter van samenhang. Zijn beelden zorgen voor een schouwspel dat kijkers nodig heeft.

MARK BULLINCKX

Voor Guy Janssen is de natuur een onuitputtelijke bron van inspiratie. Hij neemt er bepaalde details uit die hij zodanig abstraheert dat verfijning en harmonie de boventoon gaan voeren. Wat hij krijgt van de natuur wil hij dubbel teruggeven. Het is dan ook de tederheid wat je in zijn werk kan terugvinden. Hij schept een cocon waarin je je even warm kan opladen. Het is zijn rots(steen?)vaste overtuiging dat wat de mens ook kapot maakt, de natuur zichzelf zal herstellen. Dat geloof is zijn stukje vrijheid binnen een harde wereld, wat hij zich niet laat afnemen.

ANNIE ANDRIESSEN

Soms geeft Guy Janssen de indruk dat hij als een architecturaal tekenaar aan het werk is geweest, alhoewel hij steeds voorontwerpen maakt, is de inbreng van casuele elementen steeds welkom. Meestal zijn deze ingrediënten van poëtische inslag en voegen ze een haast onmisbaar rustpunt toe aan het ritme van naar de hemel groeiende beelden.

ROB GOSWIN

Contacteer ons

Beeldhouwer Guy Janssen Wilgenlaan 47
2940 Hoevenen (Stabroek)
België
Ligging
Tel.: +32 3 664 70 75
Gsm: +32 476 26 43 92
info@guyjanssen.be
BTW BE0530 836 854
Back to Top